vrijdag 23 april 2010

FIAC 2010

Zoals elk jaar namen we ook dit jaar deel aan de Flanders International Acro Competition, die zoals altijd doorgaat in Puurs. We hadden 2 deelnemers bij de B's. In tegenstelling tot vorige wedstrijd, waren Nina, Julie en Amber dit keer in topvorm. Zij turnden een mooie oefening en werden 2e. Matthew en Chiara vonden hun juiste ritme niet echt en eindigden 12e.
Ook in het I-niveau hadden we deelnemers. In de categorie duo's eindigden Julie Vyt en Zanne 6e, net als Jill, Linka en Sara bij de trio's.
Het A-niveau was internationaal. Bij de beloften hadden we 1 trio: Karen, Anneleen en Shauny. Dit was hun vuurdoop op een internationale competitie. Zij werden 13e.
Onze jongens hadden voor het eerst op Belgische bodem concurrentie, en niet zo maar de eerste de beste, maar de regerende Europese kampioenen uit Wit-Rusland. Tijdens de kwalificaties toonden zij hun titel waardig, maar in de finale ging het mis. Doordat onze eigen jongens een meer dan behoorlijke oefening turnden, werd de druk op de Europese kampioenen hen blijkbaar te veel. De Russische jongens maakten een cruciale fout waardoor Tom, Sebastian, Kevin en Arne trots op het hoogste schavot mochten plaatsnemen en de gouden medaille in ontvangst nemen.

Geen opmerkingen: